Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
29.08.14: I efteråret 2014 gennemfører Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne, der har fokus på fødevarevirksomheders anvendelse af vand. Kampagnen har bl.a. til formål at sikre høj fødevaresikkerhed ved at kontrollere virksomhedernes rutiner og deres håndtering af vand.
Læs mere
28.08.14: En række fremtrædende internationale forskere fra blandt andet DTU Fødevareinstituttet opfordrer til kun at bruge fluorerede stoffer, hvor de er absolut nødvendige, indtil der findes bedre metoder til at spore stofferne og mere viden om deres potentielle sundhedsskadelige effekter. Opfordringen kommer i udtalelsen ”Helsingør Statement on poly- and perfluorinated alkyl substances”.
28.08.14: Anders Jeppesen Jensen, M.Sc., Business Administration (46) tiltræder som General Manager for HKScan Denmark A/S fra den 17. november i 2014. Han bliver ansvarlig for HKScans danske forbrugerforretning og kyllingeproduktion. Desuden skal han lede implementeringen af koncernens brand og innovationsorienterede strategi i Danmark. Han rapporterer til Göran Holm, EVP Consumer Business, Skandinavien.
27.08.14: Odin Equity Partners meddeler i dag, at man har underskrevet en bindende aftale om at sælge SFK Food til Solina Group. Kjeld Kronborg Danielsen og Casper Juul Sørensen forbliver aktionærer og direktører i SFK Food, oplyses det.
25.08.14: 72 procent af de danske børn mellem 10 og 14 år kan godt lide at lave mad. Men under hver tredje er med i køkkenet en eller flere gange om ugen. En spildt mulighed mener Arla, som står bag undersøgelsen - og den holdning bakkes op af eksperter, der efterlyser mere leg og socialt samvær i køkkenet.
29.08.14: Norsk forsker har påvist, at der går en masse sunde antioxidanter tabt, når frugt og bær presses til juice. Resterne fra presningen kan udnyttes langt bedre til gavn for både producenter og forbrugerne, der kan få en sundere juice, lyder konklusionen.
29.08.14: Med udgangspunkt i egen markedsresearch slår ingrediensvirksomheden Döhler fast, at der blev introduceret omkring 26.000 nye fødevarer og drikkevarer med naturlige farver på det globale marked i 2013. Men også at nye regler og forbrugerforventninger til stadighed kalder på nyudviklinger.
28.08.14: DuPont Nutrition & Health udstiller på FoodTech 2014 i Herning, hvor man vil demonstrere effekten af at kombinere virksomhedens brede ingrediensportefølje, globale innovationsnetværk og stærke regionale tilstedeværelse, når det gælder om at hjælpe mejeribranchen til at reagere på industriens behov.
27.08.14: En ny automatiseret ”Alsafe”-tank fra Tetra Pak har netop set dagens lys. Tanken bevarer produktets kvalitet mellem forarbejdning og emballering ved hjælp af en konstant temperaturstyring, der forlænger produktholdbarheden. Og dermed er virksomheden ifølge egne oplysninger de første, som kan levere en komplet såkaldt ESL-produktionslinje med fuld kvalitetsstyring.